Triplu parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Societatea Română de Radiodifuziune (Radio România), Societatea Română de Televiziune, Agenția Națională de Presă AGERPRES au încheiat astăzi, 16 februarie 2021, parteneriate de colaborare cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român


Încheiate în perspectiva participării Echipei Olimpice "Team Romania " la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, aceste parteneriate au la bază promovarea sportului, a mișcării olimpice, a performanței, valorilor naționale, precum și susținerea reciprocă a acțiunilor și programelor comune. 

"Aceste parteneriate vor reflecta în primul rând eforturile Echipei Olimpice „Team Romania” ai cărei sportivi se pregătesc să participe la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 dar vor asigura și promovarea altor competiții sportive care se desfășoară sub egida Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și vor contribui la promovarea valorilor olimpice - Excelență. Prietenie, Respect - în rândul publicului la nivel național. Suntem conviși că împreună cu Televiziunea Națională, cu Radioul Public și alături de Agenția Națională de Presă vom oferi societății modele de urmat, mult spirit și mândrie națională", a declarat Mihai Covaliu, președinte COSR. 
 

"Sportul este o componentă importantă a programelor radioului public. Transmisiunile în direct ale marilor competiții sportive, vocile și acuratețea comentariilor sportive care reușesc să treacă dincolo de cutia radioului și să ne plaseze, pe fiecare dintre noi, direct în tribune sunt componente ale misiunii noastre publice. Consider că este de datoria noastră să educăm tinerii să practice sportul, mișcarea în general, iar exemplele de succes reprezintă cel mai bun argument în susținerea acestui deziderat. Să nu uităm că, prima transmisiune la radio a unor Jocuri Olimpice a fost în 1964, de la Tokyo, iar începând din 1980, Radio România a transmis în direct toate edițiile Jocurilor Olimpice. Simbol al comunicării universale, radioul susține spiritul olimpic, valoarea sportului ca element de dialog între comunități, de promovare a păcii şi de încurajare a competiției corecte dincolo de orice fel de discriminare – când Jocurile Olimpice încep, armele tac! Semnarea astăzi a parteneriatul de colaborare cu COSR, parteneriat început acum 21 de ani, vine într-un moment extrem de dificil – după un an de privațiuni și suferință, sportivii de pe întreaga planetă vor fi din nou împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prima ediție a jocurilor olimpice moderne amânată în timp de pace, din cauza unei pandemii. Și alături de ei, prin intermediul radioului și al televiziunii vom fi noi toți, ascultătorii și telespectatorii din intreaga lume", a declarat Georgică Severin, Președinte Director General SRR.
 


Adaugat: 16 Februarie 2021
Actualizat: 16 Februarie 2021